Sunday, 11 April 2010

Hari-hari di wad 7B

Sesekali rasa nak balik wad lama aku iaitu wad multisisplin yang campur 1st, 2nd and 3rd class. Namanya wad 1. Bila paginya terdengar kicauan burung bersiulan. Bila buka tingkapnya hanya terdampar padang dan pokok kelapa sawit yang menghijau. Ketika waktu makannya kami berkonsi 1 pinggan, al maklumlah untuk mengeratkan siratulrahim. Aku rindukan semua tu..pemandangan indah di hospital sabak bernam, selangor


Sejak Januari 2005 aku meninggalkan Kedah. Rasa lain macam pulak. Bila balik bekerja di Kedah

1) Staf hendaklah parking kereta di belakang. Parking kereta yang di depan untuk pelawat-pelawat sahaja.

2) Suami-suami atau waris staf yang hendak menghantar staf, tidak boleh berhentikan kereta di lobi utama. Ia di khaskan untuk pesakit sahaja. Staf hendaklah masuk menurusi pintu untuk staf iaitu di pintu balakang (wad di raja).

3) staf nurse tidak di benarkan turun ke cafe untuk membeli makanan di dalam waktu kerja. Sekiranya mereka ingin makan sila kirim kepada pembantu perawatan kesihatan.

....bos aku cakap, jangan mengeluh.....think positif....
betul-betul aku nak keja lama lagi......

Hari ni 11/4/2010. Wahhhh dah 7 bulan aku keje kat kedah.

Mulai bulan April 2010 juga, bos Aku meminta persetujuan aku untuk masukkan namaku di wad diraja. Aku terimalah. Dah kerja Aku. Bos Aku memasukan nama Aku kerana seorang senior Aku baru dapat berpindah keluar ke Penang.

Terus terang Aku mengaku jer kat senior Aku petang tadi , yang Aku takut bila senior AKu menerangkan kepada Aku. Aku perlu meyembah Tunku dan sebagainya. Terus senior Aku ketawa. Aku pernah dengar specialist pun terketar-ketar nak ambil darah Tunku. Hah Aku faham. Moga Aku di berikan kekuatan dan ketenangan untuk mengadap Tunku. Amin.

permandangan indah di taman bunga mak aku....sekian....... :)

nak komen, pun boleh